Het paard is je coach

Mensen coachen met de hulp van paarden

Waarom coachen met paarden?

Waarom paarden? Uit levensbehoud zijn ze experts in het lezen van lichaamstaal en zeer gevoelig voor het gedrag en de innerlijke belevingswereld van de ander, daar reageren ze altijd, eerlijk en direct op. Ze hebben geen verborgen agenda, doen zich niet anders voor dan ze zijn en hebben geen oordeel. Het zijn prooi- en kuddedieren die om te kunnen overleven moeten samenwerken en direct gevoelens en intenties van anderen goed kunnen interpreteren zodat ze op de juiste manier reageren. De kudde moet in balans zijn om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Deze eigenschappen gebruiken we bij het coachen met paarden.

Hierbij sta je letterlijk met beide benen op de grond: alle activiteiten gebeuren naast het paard, niet erop. Je hebt geen ervaring met paarden nodig.

Het paard kan zich vrij bewegen en gaan waar het wil. Daardoor komen tijdens activiteiten op een natuurlijke manier zaken aan de orde als non-verbale communicatie, leiderschap, samenwerking, vertrouwen.

De buitenwereld ziet jou vaak anders dan hoe jij jezelf ziet. Je kunt bij een paard veilig uitproberen wat er gebeurt als je iets in je houding of gedrag verandert, daar geeft het direct en eerlijk feedback op.

Coachen met paarden is oplossingsgericht: gericht op je vermogens, niet op je zwakheden. Uitgangspunt is dat je zelf de oplossing in je hebt. Door middel van ervaren wat de consequentie van je handelen is, leert je wat nodig is. Na een reguliere coaching weet je in je hoofd wat je –voortaan- anders gaat doen (in communicatie, houding, gedrag, overbrengen van intentie), maar bij een coaching met paarden heb je ook direct al kunnen voelen en ervaren wat een groot effect een kleine verandering in je houding heeft op je omgeving.

Verdere informatie

De intakegesprekken kunnen binnen gehouden worden maar de sessies vinden buiten plaats. Hou dus rekening met het weer, draag makkelijke vrijetijdskleding die vies mag worden en stevige (wandel)schoenenof laarzen.

De locatie ligt in Tjuchem (22 km. van Groningen), bij het Schildmeer en het natuurgebied ‘t Roegwold.

Alle activiteiten gebeuren naast het paard, niet erop en je hebt geen ervaring met paarden nodig.

Algemene voorwaarden en privacyverklaring

Klik hier voor de algemene voorwaarden

En dit is de privacyverklaring.pdf