Het paard is je coach

Mensen coachen met de hulp van paarden

Kinderen coachen met de hulp van paarden

  • Individuele coaching met paarden voor jongeren (12 jaar en ouder)

De werkwijze is in basis hetzelfde als bij volwassenen, het grote verschil is dat wordt gekeken naar het ontwikkelingsstadium van de jongere en de opdrachten en vragen worden daarop aangepast.

Jongeren kunnen hier in een emotioneel veilige omgeving leren om zich vrij te uiten en hun sociale zelfredzaamheid en eigen-ik te ontwikkelen waardoor ze meer zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld krijgen en sterker in hun schoenen komen te staan. Alle activiteiten gebeuren naast het paard, niet erop. Je hebt geen ervaring met paarden nodig.

De kosten voor individuele coaching zijn: € 85,- incl. btw (€ 70,25 ex. btw) voor een sessie inclusief intake, vervolgsessies € 75,00 incl. btw (€ 62,- ex btw).

Deze coaching is niet bedoeld voor jongeren met een diagnose.


  • Pony Power voor Kids

Pony Power voor Kids is een unieke vaardigheidscursus voor jonge kinderen van 6-11 jaar, gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het ondersteunen van emotionele groei. Er is bewust gekozen voor een cursus mét paarden. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, dit zorgt voor emotionele balans. Ze worden niet beoordeeld of veroordeeld, en mogen geheel zichzelf zijn. De lessen zijn praktijkgericht, educatief en speels mét paarden, waardoor een dynamische leeromgeving gecreëerd wordt. Leren van en met elkaar en de paarden. Letterlijk in beweging komen, zelf doen, zelf ervaren en zelf leren.

De cursus bestaat uit 5 lessen van 2 uur met elk een eigen thema en een terugkomdag. De thema’s hebben direct verband met hele praktische situaties, waar een kind in het dagelijks leven mee te maken heeft. Doordat we de thema’s uitleggen aan de hand van de leefwijze van paarden (bijvoorbeeld lichaamstaal, ruimte nemen, samenwerken, balans vinden), kunnen de kinderen op een heel speelse manier met en van de andere kinderen en paarden leren. Ze zien overeenkomsten en verschillen en gaan hiermee aan de slag in oefeningen met de paarden.

De kinderen zitten tijdens de cursus niet op het paard, alle oefeningen worden naast het paard gedaan.

De cursus kost 295,-, inclusief wat te eten en drinken in de pauze, een werkboek en een diploma. Neem contact op voor meer informatie of voor de mogelijkheden.